Mladen PuzicИнформатика и програмирање су занимања будућности и то је препознао млади Младен Пузић, корисник Фондације, који је своју љубав према рачунарима и виртуелном свету демонстрирао на најбољи могући начин – талентом.

Ученик Математичке гимназије, члан математичког друштва „Архимед“, учесник државних и међународних такмичења из информатике, још један je пример успешне везе између младости и дара. А када се сви досадашњи успеси и будући подухвати ставе по страни, Младен је само обичан дечак који воли да изађе са другарима, погледа неку добру серију, али и да нађе времена да одигра неку видео игрицу.

-   Љубав према информатици и математици постоји одувек. Одувек сам желео да се бавим науком. А све то је још више учврстила донација, коју ћу искористити за куповину бржег рачунара, који ми је неопходан за свакодневну вежбу за такмичења – каже Пузић.

Себе у будућности види као представника Србије на Међународној Олимпијади из информатике и једног од освајача медаље, што би остало само као пуста жеља да му Фондација није пружила помоћ.

-У наредна два месеца учествујем на државном такмичењу из информатике и после тога на Српској Информатичкој Олимпијади, на којој ће се бирати српска репрезентација за Међународну Олимпијаду – додаје Младен.

Своје знање и напредак желео би да „уложи“ у Србију и тако допринесе бољем развоју науке код нас.

- Нисам још одлучио где ћу да упишем факултет, али бих свакако волео да се након завршених студија запослим у Србији и помогнем развоју и популаризацији информатике код нас. То предлажем свима. Да развијају свој таленат, вредно раде и Фондација ће то препознати и помоћи. Ми заузврат враћамо добрим резултатима – сагласан је млади информатичар и математичар.