Marija Mijuskovic

 

Ако постоји спорт у коме Србија доминира у свим категоријама и на свим светским такмичењима већ деценијама то је онда ватерполо. А ако се томе дода чињеница да је члан женског тима „Таш2000“ млада Марија Мијушковић, иначе једна од млађих капитенки на сениорским такмичењима, онда нам стварно нико ништа не може у води.

Осим ватерпола, корисница Фондације доста добро „плива“ и у другим областима, па тако ређа награде из хемије и биологије и сања да једног дана споји оно теже спојиво – науку и спорт. Први корак у том подухвату биће језичко-спортски камп на Малти, за који је Марија добила  новац од Фонда за младе таленте Града Београда.

 

-Моја за сада неостварена жеља, а којој се ускоро ближи време остварења захваљујући Фондацији, јесте да поделим искуство са познаваоцима ватерпола из целог света и да усавршим знање енглеског језика помоћу ког ћу моћи да се у будућности споразумевам са светским научницима, ширим сарадњу између моје земље Србије, Београда и целе планете у научном и спортском погледу – каже Марија.

 

Ученица Треће београдске гимназије има јасне планове за будућност. Колико год се некоме то чинило сулудо, како она каже, жели да учини нешто корисно за човечанство.

 

-Желим да направим равнотежу између љубави према науци и ватерполу. Мој сан је да једног дана постанем најбоља ватерполисткиња света и прва спортисткиња која је остварила невероватне резултате у спорту и природним наукама. Захваљујући Фондацији која ми је пружила први степен помоћи, све сам више убеђена да ће се мој сан остварити и да је ово само доказ да постоје људи који цене труд и рад и пружају велику подршку. Мојим добрим резултатима и истраживањима покушаћу да се одужим Фондацији, свом граду и држави – истакла је Мијушковићева.