P1130505 

Мало је људи у Србији који свирају харфу, тај „божански“ инструмент, али Фондација за младе таленте града Београда имала је ту част да упозна талентовану и младу наду српског музичког стваралаштва Александру Петровић и помогне јој да оствари своје снове.

Седамнаестогодишња Београђанка, уз помоћ донације Фонда биће део петонедељног летњег програма на престижном колеџу „Berklee College of Music“ у америчком граду Бостону, који се одржава у јулу и августу ове године.

-         - Биће то даље усавршавање, кроз часове и свирање са људима из целог света. Донација Фондације ми је помогла у донирању материјалних средстава и омогућила стипендију за дошколовање - рекла је Александра.

Да пред Александром предстоји блистава каријера, показују и освојена прва места на републичким и међународним такмичењима међу којима је и такмичење у Словенији где је добила Златну плакету. Ипак, једно јој је најдраже.

-          - Учествовала сам на многим такмичењима и кроз свако сам и напредовала, али ми је било најдраже које се одржало у Београду 2016. године под називом“The Best Musical Mind”, на коме сам освојила прву награду – каже наша харфисткиња.

Петровићева се тренутно припрема за наступ на Дану Музичке школе „Станковић“ на Коларцу и за Међународно такмичење „Петар Коњовић“ у Београду. На крају године одржава се још једно музичко надметање у Португалији за које се Александра такође спрема.

-          - Моји планови за будућност окренути су упису на музичке студије, да будем извођач и харфисткиња и уједно компонујем и свирам. Да наступам и одржавам концерте како соло тако и са познатим светским оркестрима у еминентним салама у свету – истиче наша саговорница.

Александра има јасну поруку за све будуће кориснике Фондације да никада не одустају и да ће се огроман труд исплатити.

-         -  Труд и рад ће бити препознати од стране Фондације за младе таленте града Београда која ће им омогућити и дати шансу за даље школовање и усавршавање. Сарадња са Фондом је изузетна и јако је организована. На челу са директорком и осталим сарадницима који су веома предусретљиви, пуни разумевања и подршке. Отварају врата ка огромним могућностима и простор за даљи напредак у будућности – нагласила је Петровићева.