Tara Dakic

 

Србија би могла да се похвали новом надом белог спорта и то талентованом Таром Дакић. Док њени вршњаци слободно време користе за дружење и одмор од школских обавеза, она сваки тренутак користи за тренинг.

А ако у руци не држи рекет, онда је то књига. Дакићева је ђак Спортске гимназије и каже да знање никада не сме да „трпи“.

 

- Тенис сам почела да тренирам сасвим случајно. Кренула сам са другарицом на тренинге и док је она убрзо од тога одустала, ја сам бели спорт заволела и одлучила да останем у тој причи – каже Тара.

 

Сезона увелико траје, нижу се такмичења, како на међународној сцени тако и на домаћем терену. Тара све то усклађује са свакодневним обавезама и припрема се за највеће изазове које носи овај спорт.

 

-Кренули су турнири, а међународни су веома важни. По плану имам прво два у Србији, затим два у Словенији, један у Хрватској, па опет један у Словенији, затим на ред долази Црна Гора и можда још један у Румунији. И за моје даље напредовање у тенису могу да се захвалим Фондацији за младе таленте, јер ми је она омогућила одлазак на турнире који се организују у Словенији и Хрватској, а који су неопходни за мој даљи напредак – додаје можда наследница Ане Ивановић.

Најдраже такмичење младог талента је Београдски мастерс где је освојила друго место. Посвећеност спорту и постизању највећих резултата захтева много одрицања у животу, али наша саговорница Тара каже да се никако, али никако не смемо одрећи интелектуалног усавршавања.

-Моји планови су да вредно тренирам, такмичим се и да се надам најбољем. Велика жеља ми је да одем на US open, али за то су потребна огромна средства, мада никад се не зна, можда следеће године. Како год да окренете, поручила бих свима, а посебно корисницима Фондације, да марљиво раде на себи, да вежбају и да уче. Школа је веома важна – каже Дакићева.