Image is not available
Image is not available

– Новац за ту намену биће мањим делом издвајан из градског буџета, а већим делом од донација друштвено одговорних компанија. На овај начин Град Београд показује да брине о младима и да стоји иза њих. Свим снагама настојаћемо да им помогнемо како би могли да покажу шта знају, а самим тим и да унапреде свој положај у друштву. То је један од главних задатака и примарни циљ ове градске власти – поручила је Андреа Радуловић.

Кад је реч о осталим усвојеним тачкама на данашњој седници, Влади Републике Србије предложено је да утврди јавни интерес за експропријацију, административни пренос непокретности, земљишта и објеката, ради изградње постројења за управљање отпадом, санације и проширење депоније „Винча”, с тим да се Град Београд одреди за корисника.

Одборници су изгласали и Програм уређивања и доделе грађевинског земљишта за 2015, као и Ребаланс програма пословања за ову годину Дирекције за грађавинско земљиште и изградњу Београда. Измењене су и одлуке о уређивању и одржавању паркова, зелених и рекреационих површина, као и о утврђивању категорија корисника који плаћају субвенционисану цену комуналних услуга. Усвојен је и закључак о извештају о стању безбедности саобраћаја на територији града Београда за 2014. Одборници су изгласали и правила Октобарског салона и Међународног такмичења музичке омладине, а Топчидерски парк проглашен је за споменик природе.

Извор: Беоинфо


            

Copyright: Фондација за младе таленте града Београда, Трг Николе Пашића 6, Београд © 2016.