Image is not available
Image is not available


– Желимо да постану одговорни и срећни, омогућимо им бољи положај у друштву и обезбедимо да талентована деца остану у својој земљи. На нама свима, укључујући и Град Београд, јесте да препознамо таленте на време и унапредимо њихов положај. Концерт испод Авалског торња је сјајно место за њихову промоцију и у разговору са надлежнима сложили смо се да би требало додатно унапредити понуду на овом месту, које је само један од заиста атрактивних простора који постоје у нашем граду. На оваквим местима можемо се и пред домаћим и пред страним гостима похвалити талентима који живе и раде у главном граду Србије – рекла је Андреа Радуловић. 

Подсетимо, говорећи на седници Скупштине града о идеји одборничке групе СНС за формирање фондације, градски менаџер Горан Весић нагласио је потребу да се у наше друштво врати задужбинарство, те да ће Град Београд заједно са великим компанијама које послују на територији главног града улагати новац у фондацију, како би што већи број ученика и студената слабијег материјалног стања добио стипендије и могућност да учествује на великим такмичењима и да се школује. Весић је тада нагласио да ће град активно позвати компаније да буду део ове фондације и прецизирао да ће њен управни и надзорни одбор бити сачињени од еминентних грађана са кредибилитетом који неће бити довођен у питање. Андреа Радуловић је подсетила да је Фонд за младе таленте настао управо у тренутку када је Горан Весић обезбедио виолину за Јовану Савић, као и да је по формирању Фонда, успостављен и Управни одбор који чине познате и признате личности Београда. 

– Управни одбор има 20 чланова и председава му Нела Мићовић, директорка Завода за заштиту споменика културе Града Београда. Поред ње, чланови су Дејан Томашевић, млади српски репрезентативац Александар Атанасијевић, књижевник Љубивоје Ршумовић, ректор Универзитета уметности Љиљана Мркић Поповић, академик Љубомир Максимовић, директор Математичке гимназије Срђан Огњеновић, декан Правног факултета Сима Аврамовић, декан ФПН-а Драган Симић, декан ЕТФ-а Бранко Ковачевић и многи други еминенти стручњаци у својим областима, чији ауторитет на овим функцијама нико не може да доведе у питање. Са овом фондацијом, која ће са радом почети 1. јануара 2016, показаћемо колико можемо да помогнемо не само деци већ и младим средњошколцима и студентима до 30 године којима је потребна помоћ да развију већ доказани таленат у одређеним областима – казала је Радуловић.

Извор: Беоинфо


            

Copyright: Фондација за младе таленте града Београда, Трг Николе Пашића 6, Београд © 2016.