Image is not available
Image is not available

 – Надарени појединци до 30 година старости имаће прилику да за усавршавање добију средства из Фондације за младе таленте, а својим резултатима показаће на најбољи начин захвалност свом граду. Београд ће показати свима да је град младих талената, који добијају подршку од свог града – рекла је заменица председника Скупштине града. 

Радуловићева је додала и да млади представљају најважнији ресурс сваког друштва који доприноси његовом напретку због чега њима треба посветити посебну пажњу, јер улажући у њих улажемо у своју будућност.

Говорећи о младим талентима у граду Београду, заменица председника Скупштине града осврнула се на недавне сусрете са ученицима Спортске и Математичке гимназије.

– Из разговора са њима сазнала сам које су потребе младих и талентованих ученика у Београду, као и то на који начин им можемо помоћи. Усавршавања у земљи и иностранству, учешћа на разним семинарима веома су значајан део њиховог напредовања због чега планирамо управо на тај начин да им помогнемо и омогућимо да постижу најбоље резултате. Поред тога, редовна учешћа на такмичењима из различитих области на најбољи начин показују степен напретка који они остварују током свог школовања – рекла је Радуловићева, и додала и да су ученици ових школа били веома заинтересовани за конкурс Фондације и изразили своју захвалност на интересовању које град Београд исказује за младе.  

Иницијативом одборничке групе Српске напредне странке, Скупштина Града Београда дошла је до системског решења за пружање помоћи талентованим појединцима. Досадашња пракса показала је да је овакав начин финансирања талентованих ученика и студената потребан како би млади добили подршку од града и увидели да се могу ослонити на ту помоћ.

– Жеља свих нас на челу града Београда је да помогнемо младим талентима и дамо им подстицај да напредују, али исто тако и да им пошаљемо поруку да је важно знање поделити са другима. Укључивањем талентованих ученика и студената у програме Фондације, потрудићемо се да на најбољи начин подстичемо стваралаштво, научно усавршавање и спортски дух код младих – закључила је Радуловићева.

Извор: Беоинфо


            

Copyright: Фондација за младе таленте града Београда, Трг Николе Пашића 6, Београд © 2016.