Image is not available
Image is not available
arrow
arrow

На данашњој седници градске скупштине основана је Фондација за младе таленте Града Београда, која за циљ има пружање помоћи талентованим ученицима, студентима и особама које се истичу у научном и стваралачком раду. Фондација би требало да почне с радом 1. јануара наредне године, најавио је градски менаџер Горан Весић, и додао да је реч о одборничкој иницијативи Српске напредне странке.


– Идеја је да се у наше друштво врати задужбинарство, те да Град Београд заједно са великим компанијама које послују на територији главног града улажу новац у фондацију, како би што већи број ученика и студената слабијег материјалног стања добио стипендије и могућност да учествује на великим такмичењима и да се школује. Тако ћемо сви заједно допринети да млади своје знање на најбољи могући начин и искажу – истакао је Весић.

Градски менаџер је нагласио да ће град активно позвати компаније да буду део ове фондације. Он је прецизирао да ће управни и надзорни одбор ове фондације бити сачињени од еминентних грађана са кредибилитетом који неће бити довођен у питање.

– Важно је да ово буде фондација иза које ће стајати Скупштина града, али и да се мимо буџета остваре много већа средства за финансирање талентоване деце – рекао је Горан Весић.

За директора фондације, на период од четири године, именована је мастер економије Ана Зекавица.

Извор: Беоинфо


            

Copyright: Фондација за младе таленте града Београда, Трг Николе Пашића 6, Београд © 2016.