Image is not available
Image is not available
arrow
arrow

1745070 Poseta4 v

 

Заменица председника Скупштине града Андреа Радуловић и директорка Фондације за младе таленте Града Београда Ана Зекавица посетиле су данас Математичку гимназију, где су разговарале са најталентованијим ученицима ове школе о најновијим успесима које су постигли на такмичењима.

У друштву домаћина, директора Математичке гимназије Срђана Огњановића, који је и члан Управног одбора Фондације за младе таленте, Радуловић и Зекавица упознале су ђаке ове гимназије са радом фондације и одговарале на питања младих математичара и физичара.


Андреа Радуловић је истакла задовољство посетом и подсетила да су ђаци Математичке гимназије међу највећим младим талентима које има Београд и Србија.

– Наша жеља била је да се у разговору са ученицима детаљније упознамо на који начин можемо да им помогнемо да буду још бољи и успешнији, али и да они нама предложе начине на који фондација може што боље и ефикасније да испуни своју улогу. Било ми је задовољство и да се уверим колико добро ученици сарађују са директором и наставницима, а ми ћемо упознавање и разговоре наставити и са талентованим ђацима осталих београдских школа да бисмо показали да од талента и рада може да се живи и унапреди положај у друштву. На предстојећим Данима Београда, заједно са градоначелником 15. априла примићемо младе таленте београдских школа, одати им признање за многобројне медаље које су освојили и учинити све да их уверимо да је њихова будућност у њиховом граду и њиховој земљи – истакла је Андреа Радуловић.

Директорка Фондације за младе таленте Града Београда Ана Зекавица нагласила је да је суштина ове институције промоција знања и помоћ младим талентима. 

– Наша циљна група је 460.000 младих од пет до тридесет година и на предстојећем конкурсу наша улога ће бити и да саслушамо, посаветујемо и похвалимо сваки њихов таленат. Град Београд нас је уврстио у свој буџет и са те стране имамо подршку, а ту су и друштвено одговорне компаније које ће такође помоћи у одласцима на међународна такмичења, тако да верујем да ће фондација у будућности имати значајну улогу у помоћи и афирмацији талентованих младих људи – казала је Зекавица.

Директор Математичке гимназије Срђан Огњановић рекао је да је ова школа средина у коју иницијатива фондације може веома брзо да се примени, јер су ђаци ове школе вредни и успешни и као такви најозбиљнији кандидати за добијање стипендија, помоћ при набавци опреме и путовања на међународним такмичењима. Он је истакао уверење да ће фондација помоћи талентованим ђацима у свим областима и нагласио да улагање у њих представља улагање у будућност наше земље.

Извор: Беоинфо


            

Copyright: Фондација за младе таленте града Београда, Трг Николе Пашића 6, Београд © 2016.