Image is not available
Image is not available
arrow
arrow

Stefan Milenkovic

 

Hаш прослављени виолиниста Стефан Миленковић концертом у Коларчевој задужбини отворио је Четврти међународни „Арт линк” фестивал класичне музике који ће трајати до 8. октобра.

Многобројну публику, која је до последњег места испунила дворану, седела на степеницима, па чак и стајала, поздравила је директор и оснивач „Арт линка” Јованка Вишекруна Јанковић.

 

На репертоару су била дела Моцарта, Баха и Вивалдија. Миленковић је „Четири годишња доба” извео са младим виртуозима „Арт линка”. У камерном ансамблу на сцени били су Миона Топаловић, Дуња Каламир, Јана Вукићевић, Катарина Јосифоска, Сташа Жикић, Аника Голднер, Александра Латиновић, Ања Оваскаинен, Оливера Митровић и Ката Стојановић, виолине, Немања Адамовић, Јана Стојановић и Урош Панић, виоле, Вук Оваскаинен и Кристина Зима, виолончела, Страхиња Митровић, контрабас, и Милан Поповић, чембало.

 

Миленковић је заједно са својим младим пријатељима одсвирао и Бахов дупли концерт за две виолине у којем је солу деоницу делио са талентованом Уном Станић, добитницом „Арт линк” награде.

 

Извор: Политика            

Copyright: Фондација за младе таленте града Београда, Трг Николе Пашића 6, Београд © 2016.