Image is not available
Image is not available
arrow
arrow

IMG 20180302 114416

У Старом двору данас је одржано финале Конкурса за најбољу бизнис идеју у 2018. години које заједнички организују Фондација за младе таленте града Београда и Савет за запошљавање града Београда.

 

У финални, други круг, пласирало се шест тимова који су жирију представили своје идеје и одговарали на њихова питања.

 

Члан Градског већа и председник градског Савета за запошљавање Драгомир Петронијевић истакао је да је ово такмичење један од начина да се младима пружи шанса да остану у своме граду и својој земљи. 

Они ће, уз финансијска средства, после овог такмичења имати тестирање и најбољи ће остати у Научно-технолошком парку, који је данас фабрика идеја и где ради 500 младих инжењера који зарађују плате које су респектабилне и у најразвијеним земљама Европе. Желимо да правимо што више таквих услова да млади који су се овде школовали остану у свом граду уместо да оду у иностранствио и онда свој производ оданде продају Србији - рекао је Петронијевић.

 

9f1e7000c55e2a7499ee5dded5083982 2350618604

 

Директорка Фондације за младе таленте Ана Зекавица подсетила је да ова институција улази у трећу годину постојања и да је сарадња са градским Саветом за запошљавање пример заједништва са веома добрим резултатима. 

– Идеја нам је да подстакнемо младе људе да буду храбри, активни и да се боре за своју будућност. Ово такмичење је намењено младима од 18 до 30 година и без обзира на то да ли имају завршен факултет или не, желимо да их подстакнемо да, уколико имају добру идеју, могу да уђу у бизнис и материјализују оно што сматрају да су добро осмислили - истакла је Ана Зекавица. 

 

Прво место и награду од 500.000 динара освојила је идеја „Џепни књиговођа”, друго место и награду од 300.000 идеја „Паметна рукавица за слабовиде”, а трећим местом и наградом од 200.000 динара награђена је идеја „Капетанова кухиња”.

 

Фото: Беоинфо


            

Copyright: Фондација за младе таленте града Београда, Трг Николе Пашића 6, Београд © 2016.