Image is not available
Image is not available
arrow
arrow

18766614 1900928859921175 5363152212147536611 o

Фондација за младе таленте града Београда расписује Конкурс за доделу новчаних средстава талентованим ученицима средњих школа са територије града Београда.

Фондација расписује Конкурс за доделу новчаних средстава ученицима средњих школа са територије града Београда у следећим категоријама:

1. набавке неопходне оп реме која омогућава даље неговање талента,

2. учествовања на признатим такмичењима у иностранству,

3. учествовања на различитим образовним камповима, радионицама, едукацијама, семинарима, скуповима и сл. у иностранству.

Фондација за младе таленте града Београда путем конкурса додељује 16.800.000 динара. Од тога, за набавку неопходне опреме која омогућава даље неговање талента намењен је укупан износ од 12.000.000 динара. За учествовање на признатим такмичењима у иностранству укупан износ од 2.400.000 динара, а за учествовање на различитим образовним камповима, радионицама, едукацијама, семинарима и скуповима у иностранству, укупан износ од 2.400.000 динара – рекао је градски менаџер Горан Весић.

Он је додао да се средства додељују једнократно и у целом износу, али и да је као иницијатор оснивања Фондације поносан, јер је ове године већи број донатора подржао рад Фондације.

Већи број донатора значи више средстава којима ћемо подржати талентовану децу у односу на прошлу годину. Током 2016. године Фондација за младе таленте града Београда финансијски је подржала 69 талентованих ученика са територије града – додао је градски менаџер.

Кандидат ће бити рангиран на ранг листи Конкурса остваривањем бодова који су дефинисани у оквиру сваког од следећих критеријума:

1. Таленат (уметност, спорт и наука)

2. Социјално-економски статус породице

3. Успех у школовању

4. Припадност осетљивој друштвеној групи

5. Изузетност

Рок за достављање пријава је 20. новембар 2017. године.

Образац пријаве за конкурс може се преузети у Фондацији за младе таленте града Београда, Трг Николе Пашића бр. 6, (II спрат, канц. 218), на сајту Фондације за младе таленте на адреси: www.fondzamladebeograd.rs, у рубрици „Конкурси“ или на сајту Града Београда- Градске управе града Београда на адреси: www.beograd.rs, у рубрици „Градски огласи, конкурси и тендери”.

Услови које кандидати треба да испуњавају:

- да поседују таленат (да је освојио једно од прва три места на републичком/међународном такмичењу у претходне две школске године);

- да су држављани Републике Србије или имају статус избеглицe;

- да имају пребивалиште у граду Београду, најмање једну годину у односу на годину у којој подносе пријаву, односно боравиште – за лица која имају статус избеглице;

- да су редовни ученици првог, другог, трећег или четвртог разреда средњих школа чији је оснивач Република Србија, а имају седиште на територији града Београда;

- да имају просек оцена сваког завршеног разреда током средњошколског образовања најмање врлодобар (4,00), (за оне који су први разред средње школе узима се у обзир просек оцена осмог разреда основне школе);

- да нису понављали ни један разред у досадашњем школовању, односно да су сваку школску годину завршили у предвиђеном року.

- да нису остварили новчана средства од Фондације на претходном Конкурсу у оквиру категорије у којој конкуришу.


            

Copyright: Фондација за младе таленте града Београда, Трг Николе Пашића 6, Београд © 2016.