Image is not available
Image is not available
arrow
arrow

fmt donatori

 

Пријем овогодишњих донатора Фондације за младе таленте града Београда приређен је данас у Старом двору поводом расписивања Конкурса за доделу новчаних средстава талентованим ученицима средњих школа са територије града Београда.

 

Градски менаџер Горан Весић и директорка Фондације за младе таленте града Београда Ана Зекавица, као и чланови Управног одбора Фондације разговарали су са донаторима о пропозицијама овогодишњег Конкурса, о разликама у односу на претходну годину, расподели средстава по категоријама конкурса, као и начинима и условима за конкурисање београдских талентованих ђака.

 

– Данас смо имали састанак са донаторима Фондације за младе таленте града Београда,  која  је основана 2015, и подсетићу да смо прошле године први пут доделили стипендије за 69 деце која су добили подршку наше фонадације. И ове године смо, као и прошле, прво разговарали са донаторима, којих је сада више. Овог пута их је 15, а прошле године их је било девет, па тако имамо више средстава и више деце се пријављује. То само значи да компаније препознају потенцијал ове фондације, да нам верују, да остају са нама, да долазе и нове компаније и да су напросто спремне да део свог профита одвоје за стипендирање младе и талентоване деце – рекао је Весић који је захвалио Зекавици која руководи радом фондације, Андреи Радуловић, која се бави фондацијом, целом тиму, као и свим донаторима.

 

Директорка Фондације за младе таленте града Београда Ана Зекавица рекла је да је ове године одвојено 16,8 милиона динара за набавку опреме. Од те суме за набавку неопходне опреме која омогућава даље неговање талента биће издвојено 12 милиона динара, за учествовања на признатим такмичењима у иностранству 2,4 милиона и за учествовања у различитим образовним камповима, на радионицама, едукацијама, семинарима и скуповима у иностранству 2,4 милиона динара.

 

– Прошле године смо имали 95 пријављених средњошколаца од којих је 69 добило новчана средства, ове године се надамо да ће их бити више. Наша циљна група су основци, средњошколци и студенти, а од прошле године смо се определили да останемо при средњим школама, тако да сви средњошколци који су заинтересовани и којима су потребна новчана средства за неку од ове три категорије могу да се пријаве. Осим талента важан је и социјално-економски статус породице, затим успех у школовању, припадност некој осетљивој групи и изузетност. То су критеријуми, а наша комисија одлучује и прави листе. Након пријава до 20. новембра ћемо направити и коначну ранг-листу и знати који је то број који чини другу генерацију младих талената града Београда – објаснила је Зекавица.

 

Ове године више донатора се одазвало позиву за помоћ талентованим ученицима средњих школа. Компаније које су новчано помогле финансирање потреба младих средњошколаца Београда су: Саобраћајни институт „ЦИП”, Штампа систем „Мој киоск”, „Телеком”, Аеродром „Никола Тесла”, „Новонордиск”, Банка „Интеза”, „Хуавеј технолоџис”, „Дунав осигурање”, „Архангел студиос”, „Моцарт бет”, „Рубау”, „Енергопројект холдинг”, Привредна комора Србије, „Миленијум тим” и „КБВ датаком”.

 

 


            

Copyright: Фондација за младе таленте града Београда, Трг Николе Пашића 6, Београд © 2016.