Image is not available
Image is not available
arrow
arrow

kzn05042016.jpg

Фондацију за младе таленте града Београда, чији је циљ пружање помоћи младим талентима, подржале су многе друштвено одговорне компаније, речено је на представљењу те Фондације. 

 

Градски менаџер Горан Весић је захвалио свима који су до сада помогли рад Фондације, међу којима су и Српска банка, Дунав осигурање, као и компанија Телеком Србија.
"Данас смо потписали уговор са компанијом АДОК, и управо смо разговарали са директором Електропривреде Србије који је такође обећао да ће постати донатори Фондације", истакао је Весић.
Како је рекао, Град је оснивач, али је руковођење Фондацијом поверено Управном одбору, чији су чланови угледни и респектабилни чланови нашег друштва.
"Поносан сам на наш одбор који имамо, на све људе који се налазе у њему. То су заиста људи чија су имена гаранција да ће новац отићи у праве руке. Нажалост, никада неће бити довољно новца, али верујем да ћемо са овим што будемо успели да прикупимо кроз Фондацију успети да финансирамо бар одређен број младих талената", нагласио је Весић.
Истичући да нема великих и малих донатора, он је рекао да је помоћ сваке компаније добродошла. Весић је нагласио да је рад Фондације транспарентан и да ће сви донатори, као и јавност, бити упознати са тиме за шта је новац потрошен.
Нагласио је да Град Београд, осим фондације, покушава и на друге начине да деци изађе у сусрет и у прилог томе навео да су ове године обновљена школска такмичења у спорту.
"Од следеће године ћемо почети са бесплатним сколама спорта", најавио је градски менаџер. Заменица председника Скупштине града Андреа Радуловић је рекла да су млади будућност, да Град Беоргад даје подршку Фондацији и да ће учинити све да она заживи и опстане.
"Многи млади људи одустају од својих снова јер немају могућност да наставе да сањају. Моја жеља и жеља свих нас испред Града Београда је да им омогућимо да наставе да сањају, маштају , буду иновативни...да пре свега имају храбрости да ураде све оне ствари које, нажалост, нису сви млади у могућности да остваре у овом тренутку", рекла је Радуловић.
Директорка Фондације Ана Зекавица је подсетила да је Фондација званично почела са радом првог јануара ове године, а њен главни извор финанасирања су донације друштвено одговорних компанија.
Циљ Фондације је пружање помоћи талентованим ученицима, студентима и особама до 30 година старости, са подручја града Београда, које се истичу у научном, уметничком и стваралачком раду, рекла је она.
Извор: Студио Б
 


            

Copyright: Фондација за младе таленте града Београда, Трг Николе Пашића 6, Београд © 2016.